Livrare gratuita pentru comenzile peste 500 lei !

Ce inseamna monocrom la imprimanta?

Imprimantele sunt echipamente indispensabile la locul de munca sau la biroul de acasa.

Desi se spune ca totul este mai bine in culori, acest lucru nu este tot timpul adevarat, mai ales nu atunci cand vine vorba de imprimante utilizate zilnic pentru un volum mare de printare.

Dar, daca imprimati in mod constant un volum mare de documente cum ar fi actele companiei, contracte sau facturi, atunci capacitatea de a imprima in culori complete este o caracteristica neesentiala intr-o imprimanta.

Insa, din cauza volumelor mari de documente tiparite care sunt necesare in aceste tipuri de activitati, imprimantele care pot printa doar alb-negru - aceste asa-numite imprimante monocrom - sunt preferate pe scara larga pentru avantajele pe care le ofera in ceea ce priveste eficienta generala si costurile implicate.

  Ce inseamna imprimanta monocrom?

  O imprimanta monocroma este orice tip de  imprimanta A4  sau A3 care imprima numai cu cerneala sau toner neagru.

  Aceste imprimante monocrom sunt mult mai rentabile decât imprimantele care printeaza color datorita simplitatii tehnologice si a faptului ca folosesc doar un singur cartus negru.

  Imprimantele monocrome sunt utilizate de obicei in mediile profesionale datorita vitezei de imprimare mai mare si a costului mai mic pe pagina tiparita.

  O imprimanta monocrom reprezinta alegerea logica pentru situatiile in care se printeaza zilnic volume mari de documente alb-negru, deoarece acestea mentin costurile operationale destul de scazute pe termen lung.

  Desi este posibil ca acestea sa nu fie la fel de versatile ca o imprimanta color, ramane imprimanta alesa constant pentru utilizarea in afaceri, pur si simplu pentru ca printarea color nu este intotdeauna o necesitate in majoritatea activitatilor profesionale.

  Acestea fiind spuse despre imprimantele monocrom, hai sa vedem si o comparatie intre acest tip de imprimante si cele color.

        Comparatie imprimante monocrom vs. imprimante color:

        Există doua tipuri principale de imprimante: laser sau cu jet de cerneala (inkjet). 
        Ambele au avantajele si dezavantajele lor semnificative cand vine vorba de calitatea sau costul imprimarii, dar aceasta este o cu totul alta discutie.
        Acum, exista doua categorii in cadrul acestor doua tipuri de imprimante: monocrom si color.
        Majoritatea persoanelor care achizitioneaza o imprimanta s-ar orienta probabil catre imprimante color (fie cu jet de cerneala sau cu laser) datorita capacitatii de a imprima documente sau fotografii in orice culoare doresc. 
        Dar, in unele cazuri, aceasta nu este o alegere practica.
        Alegerea unei imprimante monocrom sau a uneia color ar trebui sa fie realizata in functie de nevoile de printare.
        Daca culoarea este importanta pentru ceea ce veti imprima, atunci alegerea este evident clara. 
        Dar daca veti imprima majoritar documente text simple in cantitati mari, alegerea unei imprimante color doar de dragul de a avea optiunea de culoare nu este alegerea cea mai optima, deoarece viteza si costul pe pagina ar trebui sa fie cei doi factori decisivi.

        Costul imprimantei monocrom vs. color:

        Imprimantele color sunt in general mai scumpe decat imprimantele monocrom. 

        Daca comparati un echipament laser monocrom cu unul laser color cu specificatii similare, veti descoperi ca imprimantele monocrom sunt semnificativ mai ieftine.

        De asemenea, trebuie sa discutam si despre faptul ca imprimantele monocrom pot fi atat laser, cat si cu jet de cerneala (inkjet).

        Imprimante laser monocrom:

        Imprimanta laser monocrom reprezinta un echipament de printare care utilizeaza un fascicul laser de mare putere care “scrie” pe un cilindru fotosensibil.

        Aceasta tehnologie poate deveni destul de confuza, asa ca nu o sa intram prea mult in detalii. 

        Imprimantele laser au cateva avantaje la care ar trebui sa va ganditi atunci cand decideti ce imprimanta va fi cea mai buna alegere:

             Costul cu imprimarea este in general mai mic decat la echipamentele cu cerneala

             Viteza de imprimare este superioara echipamentelor cu cerneala.

             Echipamentele laser sunt mai fiabile pe termen lung.

             Echipamentele laser sunt pot fi folosite pentru volume mari si foarte mari de imprimare.

        Acestea sunt principalele beneficii ale utilizarii unei imprimante laser monocrom. 

        Exista, desigur, si unele dezavantaje, cum ar fi costuri mai mari de reparatii sau uzura mai rapida, desi acest lucru depinde in mare masura de modul in care utilizati imprimanta monocrom cu laser.

        Imprimante monocrom cu jet de cerneala (InkJet):

        Imprimantele cu jet de cerneala monocrom folosesc cerneala pentru a imprima pe hartie. 

        Nu exista lasere care sunt folosite ci un cap de imprimare care “arunca” picaturi microscopice de cerneala pe foaie pentru a forma textul sau imaginea dorita.

        Multe companii si profesionisti inca folosesc imprimante cu jet de cerneala deoarece sunt: 

             In general, mai ieftine la achizitie fata de un echipament laser.

             Sunt mai eficiente din punt de vedere al consumului de energie electrica.

             Calitatea printului este in general mai mare.

        Insa, chiar si la aceste imprimante exista dezavantaje, cum ar fi costul inlocuirii periodice a capului de imprimare care deseori este nu este ieftin. 

        Acest cost se poate adauga in timp si poate anula economiile facute prin alegerea unei imprimante mai ieftine.

        Caracteristici de cautat intr-o imprimanta monocroma:

        Cel mai probabil va intrebati care sunt cele mai importante caracteristici de cautat la o imprimanta monocrom? 

        Acestea variaza in functie de nevoile fiecarei afaceri. 

        Dar, in general, iata care sunt caracteristicile pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand alegeti o imprimantă monocroma:

         - Viteza de imprimare rapida.

         - Manipulare eficienta si flexibila a hartiei.

         - Posibilitatea de a imprima pe plicuri, etichete si multe altele.

        Ce va recomanda PrintingMall.ro?

        Daca sunteti in cautarea unei  imprimante pentru un birou  care printeaza volume mari de hartie, atunci va sugeram sa utilizati o imprimanta laser monocrom.

        Calitatea acestora este mai consistenta si, in general, mai mare decat ceea ce produc imprimantele cu jet de cerneala. Totodata, imprimantele laser sunt mai usor de reparat si pentru acestea sa gasesc piese o perioada mai lunga de timp.

        Insa, va trebui sa tineti cont de costuri, deoarece imprimantele laser sunt in general mai scumpe la achizitie si sunt, de asemenea, mai costisitoare de reparat atunci cand sunt deteriorate.

        Daca utilizati o imprimanta monocrom pentru uz casnic sau pentru un birou de dimensiuni mici pana la mijlocii, atunci o imprimanta monocrom cu jet de cerneala poate fi o alegere mai buna. 

        Sunt mai ieftin de cumparat si functioneaza bine cu cantitati mai mici de imprimare. 

        Reparatia nu este la fel de costisitoare si principalul cost recurent vor fi cartusele de cerneala, motiv pentru care este mai potrivita pentru utilizare la scara mai mica.

        Insa, orice ati alege, pe  PrintingMall.ro  puteti gasi atat imprimante A4, cat si  imprimante A3 , care printeaza monocrom sau color.

        De asemenea, Printing Mall va ofera si posibilitatea de  inchiriere imprimante si multifunctionale , in cazul in care doriti sa testati mai multe echipamente de printare sau sa optimizati cheltuieilile cu printarea.

        Alegeti PrintingMall.ro pentru nevoile de printare si puteti beneficia de oferte personalizate!

        Pentru informatii suplimentare sau oferte personalizate va rugam sa completati formularul de mai jos.

        ... ...